Параграф22 Daily

§22 Новини

Гръмна поредната финансова пирамида в Русия, променят закона за фалит на физическо лице

Руската финансова пирамида "РусИнвестГруп" е завлякла над 5 млрд. рубли от наивни депозанти в нея. Управлението на МВР по Саратовска област на Урал, е възбудило наказателно преследване по отношение на представителите на инвестиционната компания «РусИнвестГруп» ООД, по подозрение в осъществяването на масова измама в особено големи размери, съобщават още от управлението.
Представителите на инвестиционната компания са обвинени за това, че са приемали пари от гражданите на влог като са им обещавали срещу това висока лихва – до 120–150% на година, след което "бизнес организацията" просто е прекратила своето съществуване, завличайки наивниците с над 5 млрд. рубли. Досега в саратовската полиция са се обърнали над 70 граждани, завлечени от пирамидалната структура.

Продължава и обновяването на съществуващия в Русия Закон за фалита на физическите лица. Занапред в него ще има и текстове, касаещи банкрута и на починали граждани, пише днес вестник "Известия" като се позовава на изявление на председателя на комитета на Държавната дума по собствеността Сергей Гаврилов.

Законопроектът за изменение и допълнение на този закон ще бъде допълнен с новия член №123.1 - "Условия и ред за фалит на гражданина който е починал". Съгласно него, "делото за фалит на отделен гражданин може да бъде възбудено дори и след неговата смърт или след обябяването му от съда за умрял". Това може да поиска всеки негово неудовлетворен кредитор, а ответници са наследниците на длъжника.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във