Параграф22 Daily

§22 Новини

Гръмнала е площадка в завод за снаряди в Иганово

Гръмнала е площадка в завод за снаряди ВМЗ Сопот в Иганово, съобщиха от БНТ. Новината е потвърдена от завода и МВР, но не са дадени повече подробности. Сигналът е получен около 19.30 часа. Съобщава се за взривове, продължаващи и към момента, както и пожар, коментира главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР.

Складът е на 2 км от селото. Главният секретар следи ситуацията  и осведомява за нея постоянно вътрешния министър Румяна Бъчварова. Няма информация за жертви. Няма опасност и за населението. Мястото на инцидента е отцепено, има линейки.

Затворен за движение е път І-6 София-Бургас, в района на с.Иганово, област Пловдив, поради взривовете в района. Органите на "Пътна Полиция" регулират движението по обходни общински пътища, съобщиха от АПИ.

Кметът Стефан Данчев вече съобщи, че наистина е имало взрив. Гърмежите се чуват чак в Сопот, който е на 18 км от Иганово. Повече от 40 минути небето над Сопот свети като при заря.

Служители на завода помнят последният голям взрив в предприятието. Това е станало през 1978 г. и двама души загиват. Няколко години по-късно цялото производство на взривни материали е изнесено на 15 километра извън града.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че няма опасност за населението в село Иганово, до което се чуват взривове. "Преди 40 минути получихме сигнал за експлозии в района. Има пожар и взривове в складово помещение, странично на останалите складове. Към момента няма опасност за населението", заяви Костов. Както първо БЛИЦ съобщи, взривовете са избухнали в цеха за снаряди, който е на 2-3 км от Иганово. Виждат се огнени кълба, има информация, че местните хора напускат домовете си.

Костов обясни, че пожарните не могат да почнат да гасят пожара заради продължаващите взривове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във