Параграф22 Daily

§22 Новини

Гръмнали с 8 куршума жертвата в "Банишора" пред частния му клуб

53-годишният Хрисим Хрисимов, който бе убит късно снощи в столичния квартал "Банишора", е разстрелян в момента, в който е заключвал частния си клуб, който се намира в партерния етаж на бл. 42, съобщава БНР. По мъжа е стреляно най-малко 12 пъти, тъй като 8 патрона са попаднали в тялото му, а други 4 или 5 - във витрината на клуба. Намерен е в безпомощно състояние. Още снощи са изпратени екипи на полицията, като продължава издирването на убиеца.

В момента на мястото на инцидента има втори оглед. Сигналът е подаден в полицията, като е било уточнено, че преди това в района са чути изстрели. Застреляният не е криминално проявен.

Според националното радио той е бил свидетел по едно от делата срещу организирана престъпна група. Хрисимов бил дал показания срещу Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския и групата му по делото за разстрела на Филип Найденов-Фатик на столичния бул. "България" през 2003 г.

По-късно стана ясно, че Хрисим Хрисимов е осигурил автомобила, от който е стреляно срещу "Мерцедеса" на Фатик. Хрисимов е бил наемател и на къщата в Банкя, където групата на Йоско се е събирала преди повече от 11 години.

Хората от блока, които познават Хрисимов споделиха, че той се е държал любезно и не е създавал скандали.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във