Параграф22 Daily

§22 Новини

Група за разпространение на дрога се сдоби с обвинение

Специализираната прокуратура обвини десет души за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества на територията на София (престъпления по чл. 321 и чл. 354а от НК).

Според събраните доказателства групата е била създадена и е действала от средата на 2018 г., като в нея са се включвали нови участници. Разпространявала е наркотици основно в районите „Младост“, „Студентски град“, „Дървеница“ и „Мусагеница“.

На 15 март 2022 г. са задържани двама от участниците. У единия от тях са намерени и иззети около 350 грама амфетамини, 42 грама кокаин и около 30 грама марихуана, разпределени на дози за разпространение. Другият задържан е непълнолетен и му е взета мярка за неотклонение „надзор на родителя“.

Установено е, че двама от членовете на престъпното сдружение са в чужбина, други двама не са намерени на адресите си. Четиримата са обявени за издирване.

Останалите четирима, обвинени за участие в групата, се намират в следствен арест с мерки за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебни производства за разпространение на наркотици на Софийска градска прокуратура.

Материалите по делата на СГП ще бъдат изискани и вероятно приобщени към разследването на Специализираната прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във