Параграф22 Daily

§22 Новини

Хайде да перем! Ден за благодарност на КПКОНПИ

Възмутени граждани организират протестно шествие под надслов "Хайде да перем! Ден за благодарност на КПКОНПИ". Те не приемат решението на антикорупционната комисия, че няма нарушения с имотите на властта.

Шествието вече набира популярност в социалните мрежи и ще се проведе на 27 юни, когато се стягат два протеста пред президентството. Единият е против новия Закон за защита от шума, който затваря заведенията след 22.30. Вторият е за защита на Черноморието от бетона, след ветото на президента Румен Радев, предаде dir.bg.  В момента стотици са заявили участието си протестите на 27-ми юни.

След решението на антикорупционната комисия, продължава проверката на данъчните за доходите на шефа й Пламен Георгиев. Той все още отказва коментар. През април от район "Слатина" решиха, част от построеното на терасата на шефа на КПКОНПИ трябва да се разруши, защото е по-високо от допустимото.

Столичната община трябва да направи проверка и на дирекцията, която на практика узакони обектите на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. За това настоява Камарата на архитектите в България, след като арх. Влади Калинов обезсили акта на район "Слатина" за събаряне на навесите и барбекюто на Георгиев. "Да се направи проверка и тази проверка да бъде направена от СО за дейността на Дирекцията по строителен контрол и конкретно за ръководството на арх. Калинов. Да се види защо по този начин се толерира незаконно строителство и се прикрива, и пред обществото се представя, едва ли не, че няма проблем, а той е очевиден за всички. Всичко, което не е в оригиналния проект и няма строителни книжа, не може да бъде въведено в експлоатация и не може да получи и нотариален акт, дори", коментира арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите, цитиран от bTV.

През последните години в камарата са получени редица сигнали и жалби точно за подобни решения. Очаква се скоро организацията да излезе със становище и по тях. Строителят на сградата продължава да отказва коментар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във