Параграф22 Daily

§22 Новини

Хакери откраднали имейл адресите на 53 млн. клиенти на Home Depot

Американският гигант в търговията на дребно Home Depot обяви, че хакери са откраднали данни от платежните карти на милиони нейни потребители, както и 53 млн. имейл адреса, пише BBC. Компанията твърди, че хакерите са разбили мрежата ѝ, използвайки потребителското име и паролата на продавач от магазин. Атаката е извършена между април и септември тази година.

Преди време Home Depot разкри, че са откраднати данни за 56 млн. дебитни и кредитни карти. Според анализаторите това е един от най-големите хакерски пробиви в света и дори надминава подобната атака, на която жертва стана търговецът на дребно Target. Home Depot настоява, че файлът с имейл адресите не съдържа пароли или друга важна лична информация. Въпреки това компанията предупреждава клиентите си да следят за евентуални измами, свързани със споделянето на лична информация. Засегнатите клиенти са от САЩ и Канада. Те ще бъдат уведомени за случая, коментират от компанията.

Новината идва само няколко седмици след като Home Depot разкри, че е нарушена сигурността на данните ѝ и обяви подробности за атаката, засегнала 56 млн. кредитни и дебитни карти. Компанията твърди, че все още разследва случилото се. Пробивът се случва скоро след атаката от декември 2013 г. срещу Target, друга компания за търговия на дребно. Target обяви, че е открадната лична информация на около 70 млн. нейни клиенти.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във