Параграф22 Daily

§22 Новини

Хакери публикуваха в интернет лични данни за 32 млн. потребители на сайт за съпружески изневери

Хакери от командата The Impact Team са публикували в Интернет около 10 гигабайта персонална информация за потребители на сайта за съпружески изневери AshleyMadison, съобщава Wired.

В качения в мрежата обширен архивeн материал могат да се намерят лични данни за общо 32 милиона потребители на порочния ресурс, включително техните имена, адреси, телефонни номера и хронологията за техните разплащания с използване на банкови карти. Освен това, достояние на широката общественост са станали и данни за личните особености на потребителите на този сайт.

Wired отбелязва, че сред съдържащите се в архива e-mail-и има твърде много адреси с разширения .mil и .gov, които в САЩ се използват от военните и от държавните служители.

Сайтът за съпружески изневери AshleyMadison бе пробит от хакери в края на юли 2015 г. Компютърните взломаджии от The Impact Team първоначално са поискали само да се закрие този скандален интернет ресурс, а след това са публикували за свободен достъп в анонимната мрежа Tor и цялата информация от него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във