Параграф22 Daily

§22 Новини

"Хакери" уж били източили парите на пребития зърнен бос, около него много крими

Зърненият бос Николай Киров, който беше зверски пребит в центъра на Бургас на 25 март, е станал жертва и на хакерска атака. Виртуални мошеници са успели да пробият една от банковите сметки на Киров и са източили голяма сума пари. Кражбата е станала в края на миналата година, но разследването още не е приключило, съобщава "Стандарт". Близки до ужиления бизнесмен обаче твърдят, че разследващите вече били по дирите на измамниците. Според тях е само въпрос на време да бъдат заловени.

Въпросът е, че тази версия много не се държи, и е по-вероятно да става дума или за инсценировка, или за вътрешен удар.

Преди две седмици срещу зърнения бос бе извършено и друго престъпление. Домът на Киров е бил разбит, но взломаджиите не са взели почти нищо. Скъпите вещи в къщата му били непокътнати, липсвали само 200 лева. Твърде вероятно е обирът да е бил отново инсцениран, а извършителите да са търсили друго, смятат криминалисти.

Известният бургаски бизнесмен беше нападнат и бит с метална тръба в сряда сутринта. Инцидентът стана на метри от офиса му, на ул. "Цар Асен". По всяка вероятност нападателите са го следили. Николай Киров е видял само един бияч, но според разследващи най-вероятно той не е бил сам.

57-годишният бизнесмен излязъл от офиса и се качил в колата си, без да забележи нищо подозрително. Имал намерение да отиде до банка, за да изтегли пари, тъй като във фирмата трябвало да се плащат заплатите.

Преди това обаче имал планове да отиде до полицията, където го чакали да занесе документи по повод на друго престъпление, извършено срещу него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във