Параграф22 Daily

§22 Новини

Хаос в държавата: На "Капитан Андреево" колоната от камиони е 50 км, шофьорите бедстват

5-ти ден продължава кризата на граничния пункт "Капитан Андреево", където колоната от тирове е 50 километра. Струпването на тежкотоварните автомобили на българска територия е заради проверките от турска страна и здравните прегледи , които се извършват на шофьорите като мярка срещу Covid-19.

За денонощие на българо-турската граница се обработват около 1 500 тира. Блокираните хиляди шофьори са без течаща вода и санитарни помещения.

Освен изчакването за преминаване през граница, хората са притеснени от липсата на битови условия. „Не мога да го обясня, не знам какво се случва, навсякъде е горе-долу еднакво. Преди три дни на Видин-Калафат същата работа -35-40 километра опашка, тук е 50 километра...Може би заради вируса. Не знам проверяват ли, преглеждат ли…“

Какво може да имаш в една кола?! Сега казват: измийте си ръцете, но къде? Ям само детски закуски и нищо друго“.„Опасно да се вземе сега от всякъде ядене и пиене“, споделиха шофьори пред микрофона на БНР.

Бяха поставени десет химически тоалетни. Днес се очаква да бъдат позиционирани водоноски. Доброволци на БЧК ще предоставят вода и храна на бедстващите шофьори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във