Параграф22 Daily

§22 Новини

Хиляди метри плат, текстилни изделия и чанти бяха унищожени под контрола на ТД Тракийска

Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти бяха унищожени при проведени  в края на август и началото на септември три процедури под контрола на Териториална дирекция "Тракийска". Артикулите са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация на пазара у нас и в други държави членки на Европейския съюз. При две от процедурите, на 1 и 2 септември 2020 г., чрез машинно нарязване, са  унищожени 48 рула с дължина 1920 метра плат с  изображения на любими анимационни герои.

Задържаните платовете са част от групажна стока от Турция, открита в камион, който пристигнал в началото на годината в склад в Пловдив. Митническите служители на ТД "Тракийска" извършили проверка на декларираните в митническите документи 560 колета с групажна стока. В  24 от колетите са открити  146 рула плат, щампован с изображения на Paw Patrol,  Turtles Ninja, Sponge Bob, Minions, Dora the Explorer, Hello Kitty.  За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.

Чрез нарязване са унищожени още 1820 блузи, клинове, тениски, якета, суитшърти, мъжки бански, детски тениски и чанти, всички брандирани с лого на световноизвестни марки. Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД Тракийска при проверки  във вътрешността на страната през тази година за нарушение на Европейски регламент и Закона за марките и географските означения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във