Параграф22 Daily

§22 Новини

Хюсеин Хафъзов ще сезира ДАНС и прокуратурата за интервю, което не бил давал

Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов ще изпрати сигнал до ДАНС и прокуратурата за свое фалшиво интервю, публикувано в сайта "Силна България". В него той е "цитиран" още със заглавието - "Българите не заслужават собствена държава"."Не мисля, че има от какво да се притеснявам, българите отдавна са показали, че са способни да преглътнат всяко унижение и не са способни на каквито и да било защитни, да не говорим за агресивни действия спрямо своите господари, били те политици, бизнесмени или чисти престъпници", е цитиран още Хафъзов в отговор на въпрос дали не се притеснява да ходи по улиците, след като бе заснет да агитира на турски език.

"Бих искал да кажа ясно и категорично, че тиражираното интервю през последните няколко дни под заглавие "Българите не заслужават собствена държава" е нагла лъжа, фикция и не отговаря на истината", коментира в четвъртък депутатът. Той допълва, че никога не е търсен от въпросния сайт и не е отговарял на цитираните в публикацията въпроси. По думите му "това интервю не е изопачено, а изцяло лъжа, клевета, цели се очерняне на моя образ и авторитет".

Хафъзов коментира още, че подобен тип "журналистически измислици" не само уронват престижа му, но са и опасност за националната сигурност, до голяма степен могат да представляват опасност за обществения и етническия ред и толерантност в страната.

Сайтът "Силна България" се появи покрай февруарските протести през миналата година, като разпространява откровено националистическо съдържание и често пропагандира срещу имигрантите, влизащи в България. Изданието редовно тиражираше и изявите на лидера на "България без цензура" Николай Бареков по време на предизборната кампания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във