Параграф22 Daily

§22 Новини

Хлапак от Роман седна два пъти на подсъдимата скамейка за един ден

Хлапак от Роман седна на подсъдимата скамейка два пъти за един ден, научи агенция BulNews. Мездренският окръжен съд се произнесе с две присъди по две различни дела на младеж от Роман.

В първото дело магистратите признаха за виновен подсъдимия К.Н.В за виновен в това, че на 13 август 2019 година в апартамент в Роман е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, а именно проникване в жилището, нанасяне на побой, предизвикване на скарване с отправяне на обиди и закани спрямо друго лице.

Съдът е освободил от наказателна отговорност непълнолетното момче, като му е наложил административно наказание „Обществено порицание“ чрез прочитане на решението пред персонала и учениците на училището, в което подсъдимият учи.

Часове по-късно второ дело бе гледано от окръжния съд в Мездра, като обвиняемият отново бе същият. Този път ученикът от Роман бе признат за виновен в това, че на 16 ноември 2019 година е присвоил мобилен телефон на стойност 95 лв., като кражбата е извършена при условията на повторност.

Прокуратурата и служебният защитник на обвиняемия успяха да сключат споразумение, като така непълнолетният престъпник отнесе само условна присъда с изпитателен срок от 3 години.

Майката на криминално проявилия се тийнейджър ще трябва да заплати разноските, направени по делото.
Определението на съда е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във