Параграф22 Weekly

§22 Новини

Хората по-добре от ЦРУ предсказват световните събития

В истинска сензация се превърна новината, че обикновените американци - хора твърде далеч от политиката, значително по-точно и по-ясно предсказват бъдещи световни събития отколкото професионалистите от ЦРУ, съобщава с искрена почуда американският вестник The Washington Times, който се позовава на резултатите от социологическо проучване.


Преди три години, около 3000 човека са били поканени да участват в проекта Good Judgment Project. На обикновените хора и на професионалните аналитици от специалните служби са били задавани различни въпроси на геополитически теми.


Резултатите се оказали сензационни. Оказало се, че обикновените граждани предсказва бъдещи световни събития с 30% по-вярно и по-точно отколкото професионалните експерти, ползващи секретна информация.


Според един от авторите на проекта - Филип Тетлок, "всички са удивени от тези резултати". В най-скоро време учените, работещи по проекта Good Judgment Project, се готвят да поканят за участие в него нови групи доброволци за да продължат с изследванията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във