Параграф22 Daily

§22 Новини

Хотелът на къмпинг „Юг“ излезе незаконен, премахват и ресторанта

Отменихме всички разрешения за строеж, но не само на къмпинг „Юг“, а и на хотела, който е там, независимо че в момента в него има туристи. Те са незаконни, както и ресторанта до тях. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова в „Здравей България” по Нова телевизия. „Отменени са разрешенията на строеж, така че незаконните обекти ще трябва да бъдат премахнати. Трябва и на къмпинг „Юг”, и на „Корал” да се преустанови всяка възможност за строителство”, подчерта Павлова. Тя призова кметовете да спазват законите и да не заграждат пътища.

„Процедурата по прехвърлянето на стария път между Созопол и Приморско приключи сега. Това е бившия републикански път. Той отдавна е с т. нар. отпаднала необходимост. В това, че става общински няма нищо незаконно“, обясни регионалният министър.

„Искам да кажа на всички плажуващи по българското Черноморие, че никой няма право да взима такса за достъп до плажа”, добави тя. „Ако някой получи билет, който не е стандартният на Министерството на финанси, гражданите също трябва да сигнализират”, призова Павлова.

„Всеки български гражданин трябва да има свободен достъп до плажа, но това означава пешеходен. Всеки иска да спре на пясъка с колата си, но това е нещо различно. До края на този сезон отговаряме за плажовете, след което очакваме министерството на туризма да предложи концепцията си и да започне да ги стопанисва. Ние следим тези плажове, които са отдадени под наем, дали спазват своите условия. Има голям брой нарушения. Проверяваме дали свободната площ е налична и дали е равностойна на тази, която е платена, т.е. е пълна с чадъри и шезлонги. Над 20 плажа не отговарят на тези изисквания“, съобщи Лиляна Павлова.

„Правим проверка и за преместваемите търговски обекти и заведения. Над 40 са плажовете, които не отговарят на тези изисквания, защото концесионерът или наемателят са си позволили да направят много по-голям брой такива обекти там“, каза още министър Павлова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във