Параграф22 Daily

§22 Новини

Христо Терзийски: Операцията в Хитрино беше тест за действията на МВР

На много малко места в страната могат да се видят такива добри условия за работа, заяви министър Христо Терзийски на официална церемония по откриване на новопостроения полицейски участък в село Хитрино. За полицейските служители е осигурен бърз достъп до информационните системи на МВР. Условията за работа на колегите са несравнимо по-добри в сравнение с възможностите в предишната сграда, коментира още министър Терзийски.

Постройката на полицейския участък към областната дирекция в Шумен бе срутена  от взрива на 10 декември 2016 г. Тогава  загинаха 7 души, а 29 бяха ранени. До момента полицаите изпълняваха служебните си задължения в пригодени помещения в Младежкия дом в селото.

Надявам се в тази новопостроена сграда служителите на реда да бъдат по-амбицирани, по – всеотдайни, по-спокойни и да работят всеотдайно за спокойствието и реда на тези хора в Хитрино и цялата ни община, заяви по време на откриването на участъка кметът на общината Нуридин Исмаил.

Директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим благодари на общинската администрация в Хитрино и заяви, че полицейските служители ще продължат да се грижат за опазване на обществения ред и сигурност в региона. Няма да забравя неуморния и денонощен труд на полицаи и пожарникари за овладяване на ситуацията, но няма да забравя и радостта в очите на хората, когато видяха домовете си без липси, докато се евакуираха, допълни ст. комисар Расим.

На церемонията по откриването присъстваха заместник-министър Михаил Златанов, заместник-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев, областният управител на Шумен, заместник-председателят на Окръжния съд, председателят на Административния съд, административният ръководител и окръжен прокурор на Шумен, ръководителят и районен прокурор на Шумен, представители на местната власт. Министър Терзийски връчи почетни плакети на МВР на кмета на община Хитрино и на директора на ОДМВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във