Параграф22 Daily

§22 Новини

Христо Терзийски пред депутатите: Тече проверка за полицейското нахлуване на грешен адрес

Разпоредена е дисциплинарна проверка по случая, при който антимафиоти нахлуха по грешка при семейство в кв. "Левски" през миналата седмица. Това каза вътрешният министър Христо Терзийски пред депутатите, след като от левицата поискаха тази сутрин изслушването му. Терзийски изреди хронологията на специализираната акция от 5 октомври. Той лаконично обясни, че екипът на ГДБОП въвел адреса в навигационната система, но вместо в бл. 7, антимафиотите пристигнали в бл. 4. "Служителите от екип 9 са разбрали адреса и са въвели данните в навигационната система на служебен автомобил. При пристигане на място са обезпечили периметъра, впоследствие обаче е установено, че вместо в бл. 7, екипът е пристигнал на адрес в бл. 4. Разпоредена е дисциплинарна проверка за проникването на адреса", каза Терзийски. "Трябваше министърът на вътрешните работи да обясни дали е нормално МВР да работи с повредени джипиеси и да нарича хорат абоклуци", изрази недоволството си от отговорите на Христо Терзийски социалистът Иван Иванов.

"Тук не чакахме да чуем криминалната сводка, която сме слушали няколко пъти по медиите. Очевидно е разбита организирана престъпна група, въпросът беше да чуем тук от тази трибуна това ли е новият стил на работа на МВР", продължи той. Маноил Манев от ГЕРБ пък отсече, че левицата поне трябва да е в залата, когато вика министър на изслушване.

Вчера жената, в чийто дом антимафиотите са нахлули, разказа за случилото се пред медиите. Тя обяснила на ГДБОП, че там живее дъщеря й с мъжа си, които имат и бебе. Предположила, че полицаите грешат. „Умолявахме, казахме им, че бъркат адреса. Обаче се оказа, че нас никой не ни слуша, освен да ни наричат „боклуци” и да ни взимат телефоните”, разказа Десислава Крумова. По-късно директорът на службата призна за грешката, а служител се извинил на семейството. Днес обаче от левицата поискаха изслушване на МВР шефа, който да даде информация за случилото се на депутатите и да каже кой ще понесе отговорността.

Червените депутати не останаха доволни и от програмата на Народното събрание за тази седмица. Те упрекнаха управляващите, че има за разглеждане само четири законопроекта, които не са в дневния ред на обществото. Дора Янкова от БСП пък призова да се задвижи законът за домашното насилие, който бил оставен на трупчета от две години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във