Параграф22 Daily

§22 Новини

Христо Терзийски разкри при какъв сценарий е възможно по-голямо увеличение на заплатите в МВР

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че"при оптимистично развитие на ситуацията с COVID-19" може да се говори за по-голямо увеличение на заплатите в МВР от предвидените 15 процента. Терзийски обеща, че при "първия възможен момент" ще се подходи към по-голямо увеличение, за каквото синдикалните организации настояват от месеци.

"Водят се разговори с народни представители, които да внесат поправки в Закона за държавния бюджет, така че да се стигне до 15% увеличение на основната заплата на всички служители в МВР. На този етап заплатите могат да бъдат увеличени с 15%, като за някои от служителите с клас прослужено време и добавки може да достигне 20 на сто. При оптимистично развитие на ситуацията с COVID-19 даже, мисля, че ако ситуацията е добра, можем още в първия възможен момент да говорим и за увеличение по-голямо от 15 процента", заяви Терзийски след заседанието на шестте синдиката от Съвета за социално партньорство в МВР.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов бе категоричен след заседанието, че протестите ще продължат. "

Това беше заседание на Съвета за социално партньорство с една единствена точка в дневния ред – обсъждане на увеличението на заплатите на служителите в МВР, що се отнася до тая единствена точка от дневния ред, за съжаление не мога да ви кажа нищо ново. 15-те процента си остават 15 процента. От наша гледна точка, поне що се отнася за СФСМВР, това увеличение не е достатъчно", заяви Попов. И добави, че до края на седмицата в СФСМВР ще обмислят по какъв начин да продължат нататък, като се обмисля и национален протест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във