Параграф22 Weekly

§22 Новини

Хулигани потрошиха клуб на БСП в Слатина

Десетина нападатели са счупили прозорците на клуба на БСП в столичния кв. "Слатина", съобщиха от левицата, като изтъкнаха, че оцеляват и след 120 г. провокации.


На брифинг в парламента депутатът от Коалиция за България Георги Свиленски обяви, че между 21.00 и 23.00 часа във вторник вандали са счупили три от големите витрини на помещението.Той уточни, че полицията е информирана какво се е случило според свидетелски показания, тъй като в района няма камери.


"Това, което ни притеснява, е, че за тези 24-25 години на демократично развитие на България, такова нещо спрямо този клуб никога не се е случвало. В дни, когато БСП приема декларация против омразата и всякакви действия, застрашаващи здравето и живота на гражданите, да се извършват посегателства срещу партиен клуб, е провокация срещу цялата демократична общност" , заяви още Свиленски.


Той подчерта, че от БСП са притеснени дали оттук-нататък ще предстоят и други, по-сериозни действия. По думите му, да хвърлиш един камък върху стъкло, е може би притеснително, но в случая има три големи павета, хвърлени върху три големи витрини.


Депутатът подчерта, че очевидно това не е случайно действие, а е извършено с умисъл от над 10 души.


Затова от левицата призоваха всички политически сили да се разграничат от подобен тип действия, спрямо която и да е партия.


"В своята 120-годишна история БСП е била подложена на множество провокации, насилие и преследване, но е оцеляла. Подобен тип организирани вандалски акции срещу партийно имущество обаче по никакъв начин няма да ни спрат да търсим съгласие в общество, подкрепяйки правителството и осигурявайки работа на Народното събрание" , допълни съпартиецът му Жельо Бойчев.


Колегата им Страхил Ангелов пък отбеляза, че клубовете се поддържат с партийната субсидия. Затова извършителите би трябвало да си направят някои причинно-следствени връзки и да са наясно, че витрини са скъпи и ще бъдат платени с техните пари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във