Параграф22 Weekly

§22 Новини

Хърватска погва с крайпътни проверки ТИР-аджиите

Министерството на външните работи информира относно практиката на контролните органи в Република Хърватия да извършват крайпътни проверки на товарни автомобили, за които има съмнение, че са технически неизправни.


След спиране на товарния автомобил от полицейските служители и при наличие на съмнение за техническа неизправност, същият се изпраща в пункт за технически преглед. След извършване на прегледа и в случай на установяване на неизправности, регистрационните номера на превозното средство се свалят от полицейските служители (за което водачът следва да получи документ), като товарният автомобил се придружава до най-близкия сервиз.


Там откритите проблеми следва да бъдат отстранени, като обслужването, използвани резервни части и други дейности, извършени в сервиза във връзка с отстраняване на неизправностите се заплащат от собственика на превозното средство.


В случай, че превозвачът има изисквания за сервиза, който да обслужи превозното средство, то той следва да заяви това пред полицията или да осигури начин за придвижването на товарния автомобил със свалени регистрационни номера до съответния сервиз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във