Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха бракониери, уловили 130 кг риба в яз. "Ал. Стамболийски"

Служители на „РК“ Габрово и „РК“ Велико Търново извършили рутинна проверка и обход по бреговете на язовир Александър Стамболийски. В хода на проверката е спрян водач с лек автомобил Митсубиши Паджеро, в който са открити лодка и 16 броя хрилни мрежи с риба в тях. Водачът на автомобила и неговият спътник имат множество влязли в сила наказателни постановления.

С констативен протокол са иззети близо 1000 м. хрилни мрежи с улов в тях от 130 кг. риба от видовете сулка, шаран, сом и каракуда. Рибата е дарена на Социален патронаж град Габрово. Съставени са АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

Преди този случай последният осуетен бракониерски набег бе през пролетта в района на Свищовско. Миналия месец бяха приети промени в Закона за рибарството и
аквакултурите, с които се цели по-прецизно и ефективно прилагане на общата политика в областта на рибарството и уреждане на отношенията, свързани със
собствеността, организацията, управлението, ползването и опазването на рибните ресурси във водите на Република България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във