Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха две кила контрабандно злато на "Капитан Андреево"

Контрабанда на около 2 кг златни изделия на стойност 144 067 лева бе пресечена от митническите служители при проверки на две превозни средства "Капитан Андреево". В товарен автомобил с чужда регистрация с водач турски гражданин, пътуващ от България за Турция на пода зад пасажерската седалка е открит един пакет, съдържащ  две отливки с правоъгълна форма от жълт метал. При извършената експертиза се установява, че изделията са златни с общо тегло 1628.30 грама на стойност 110 506 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Турският гражданин с инициали Б.К., на 55 г., е привлечен към наказателна отговорност и спрямо него е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Седмица по-рано на 07.10.2022 г. в лек автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуват водач и неговата спътница- румънски граждани. Пред митническите служители те заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. При личен преглед на жената в бельото ѝ са открити 372.90 грама златни накити – пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци на стойност 33 561 лева. За нарушението е съставен акт по Валутния закон за опит да бъдат пренесени през границата на страната от трета страна недекларирани изделия от благородни метали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във