Параграф22 Weekly

§22 Новини

Хванаха фалшиви дамски и мъжки чехли на пункт Лесово

Голяма количество - общо 10 970 чифта дамски и мъжки кожени летни чехли с фалшифицирано лого на световноизвестни марки задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Иззети са общо 6 350 чифта дамски чехли с имитационно лого на "Chanel", 2300 чифта мъжки с подправено лого на "Adidas", 2000 чифта с логото на "Puma" и 320 чифта с логото на "Lacoste".


Фалшивите чехли са открити при щателна митническа проверка на ТИР с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Изпращач на стоката е фирма от Истанбул, а получател - фирма от Молдова.


При проверката на камиона не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словестно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители преценяват, че вероятно се касае за фалшификати.


За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент/ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.


Други три опита за контрабанден внос на летни чехли и спортни летни обувки пресякоха митническите служители на митнически пункт Малко Търново през последните дни. При щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция през митнически пункт Малко Търново два туристически автобуса с румънска и с турска регистрация и на лек автомобил с българска регистрация са иззети недекларирани 839 чифта дамски, мъжки и детски чехли, кецове и сандали. 129 чифта от тях са с фалшифицирано лого на пет световноизвестни марки.


Съставени са три акта за нарушение на Закона за митниците срещу двама чуждестранни и един български гражданин и също са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във