Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха голяма контрабанда цигари на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, съобщиха от регионалния пресцентър на митниците в Свиленград.

Превозното средство пристигнало на пункта на 21 юни на път от Турция за Франция. По метода "анализ на риска" камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

При последвалия физически контрол са установени 2100 кутии (42 000 къса) цигари без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача - турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани. 

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали над 4 670 000 къса цигари, като само за 22 дни през юни те са над  420 000 къса. Установени са 143 нарушения.

Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари, допълниха от митницата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във