Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха изобретателни банкови крадци

Полицията арестува двама мъже, изтеглили 12 230 лева от банкомати с дебитни карти без покритие в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Двамата задържани използвали дебитни карти, без да има наличност по изтеглените суми. Те направили общо 25 транзакции на обща стойност 12 230 лева.Бандитите действали по предварително разработена нова схема.


Отваряли си разплащателни сметки към банката, издала картите, по безлимитна програма, която позволява теглене на суми от сметката и на каса, и на банкомат. Предварително внасяли определена сума по сметката, на следващия ден отивали да я изтеглят на касата и веднага след това същата сума изтегляли от автоматизираните терминали. Те успели да се възползват от краткия интервал, необходим за отразяването на операциите по сметките в интегрираната банкова система.


Банковите престъпници са К.Г. на 37 години от Самоков и Б.П. на 29 години от София. Справка в полицейските регистри показала, че двамата са с богато криминално минало. Първият е регистриран за обири и шофиране в нетрезво състояние, укриване на данъчни задължения в особено големи размери и фалшифициране на документи, а вторият - за кражби и шофиране след употреба на алкохол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във