Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха кмет на бургаско село да бракониерства

Инспектори от Регионална дирекция по горите - Бургас са заловили кмета на созополското село Габър да бракониерства. Нарушението е констатирано в землището на село Зидарово, в местността Карабаир, в събота (20 февруари), съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

При рутинна инспекция на района горските служители забелязали трима души по време на ловен излет. Двама от нарушителите успели да избягат. При извършената проверка на третия човек, който бил кметът на Габър, инспекторите констатирали, че разрешителното му за лов е за горски бекас и е издадено за ловуване в друга територия.

Ловецът бил със сглобена и заредена ловна пушка с боеприпаси с диаметър над 6 мм (ловни патрони 13/0), които са сред забранените за лов средства. Нарушението е санкционирано с два акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Патроните са иззети.

Кмет на Габър от есента на миналата година е Костадин Георгиев от партия „Народен съюз“. На местните избори той победи Димитър Трънков от ГЕРБ, който в продължение на 16 г. е бил кмет или кметски наместник. Георгиев спечели още на първия тур макар и с минимална преднина от само два гласа, или в проценти 50.47 % срещу 49.53 %, срещу единствения си опонент на вота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във