Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха луксозни лимузини на границата

Три луксозни автомобила, които се издирват в чужбина бяха засечени на българската граница през последното денонощие. Първоначално на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) - Капитан Андреево пристигнали за излизане от страната два автомобила bdquo;Мерцедес последен модел с германски регистрационни номера, произведени тази година.


Шофьор на едната кола бил иракчанин с карта за пребиваване в Холандия. Другият мерцедес бил управляван с пълномощно от шведски гражданин, също от иракски произход. Заедно с него пътувал и 43-годишен турски гражданин. При извършване на паспортната проверка германски служител на ФРОНТЕКС, работещ на пункта, направил справка за автомобилите. Уведомена е лизинговата компания в Германия, която е обявила в полицията колите за издирване. Тримата чужди граждани са задържани за 24 часа, а автомобилите са иззети.


Снощи гранични полицаи на Летище Варна спрели за рутинна проверка лек автомобил bdquo;Ауди А 6 с германски регистрационен номер. Той бил управляван от 21-годишния А.С. от с. Присад, Добричка област. След извършена справка в Шенгенската информационна система е установено, че автомобилът се издирва в Германия. Уведомени са дежурният прокурор и бюро СИРЕНЕ и колата е прибрана. nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във