Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха на място крадци на кабели

Полицаи от Етрополе задържаха крадци на кабели на местопроизшествието, съобщиха от МВР - София.


Служител поддръжката към военно поделение сигнализирал в районното полицейско управление, че от трасе в местността Стубеля, в землището на с. Бойковец е извършена кражба на телефонен кабел, собственост на Министерство на отбраната. Тойnbsp; обяснил, че от няколко дни имало проблеми с комуникацията преди тя да прекъсне напълно.


Служителите на реда незабавно предприели оперативно- издирвателни действия и заградили района. В резултат на бързата им реакция на метри от местопроизшествието униформените задържали тримата извършители.


Това са 50- годишният Н.Н., синът му Г.П. на 27 години от Ябланица и 25-годишният М.К. от с. Реселец, общ. Червен бряг. Те били сгащени при поредния им набег с около 12 метра телефонен кабел, който току що били изкопали и подготвили за изнасяне. При огледа на местопроизшествието било установено, че престъпното трио е извършвало кражбите като първо прокопавали канали по трасето, след това прекъсвали телефонния кабел и го товарели на паркиран наблизо лек автомобил, който и в този момент чакал на пътя. По този начин при двата си поредни удара крадците изкопали близо 30 метра и отнели телефонен кабел с обща дължина 44 метра. Справка в полицейските регистри сочи, че по- младите мъже са с множество криминални прояви

Facebook logo
Бъдете с нас и във