Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха телефонен измамник - затворник

Полицаи разкриха телефонен измамник, който подлъгвал жертвите си от затворническата килия,nbsp; съобщиха от пресцентъра на МВР. 36-годишният мъж по прякор Киреча, изтърпяващ наказание ldquo;лишаване от свободаrdquo; в пандиза в Белене, е задържан за извършване на телефонни измами в цялата страната от територията на затвора.


В хода на акцията, проведена от служители на Главна дирекция ldquo;Национална полицияrdquo; съвместно с русенски полицаи Киреча е хванат в момент на извършване на поредната измама. У него са намерени мобилен телефон и три СИМ-карти с няколко регистрирани обаждания за телефонни измами. Мъжът е осъждан многократно за кражби и измами. В момента изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 6 години отново за измама. При операцията в района на Ветово и русенското село Червена вода са задържани негови помагачи, използвани като куриери ndash; П.Г. на 38 години, по прякор Миндята, и Д.Д. на 42 години с псевдоним Голямата Дъвка - и двамата от град Ветово. От тях са иззети мобилни телефони и СИМ-карти, чрез които се свързвали с организатора на измамите. В хода на разследването криминалистите установили, че групата е свързана с множество телефонни измами.


Само за последните 10 дни са извършени 2 измами на територията на Шуменска и Силистренска област, при които незаконно са откраднати около 2 хил. лева. Групата действала по познатата схема - чрез позвъняване на случайно избрани телефонни номера под предлог, че близък/роднина е блъснал дете. Извършителят се представял за следовател и обяснявал на жертвата, че нейният близък се нуждае спешно от пари, за да бъде спряно наказателното преследване срещу него. Помагачите са задържани за срок до 24 часа, а Киреча остава на територията на затвора в Белене.

Facebook logo
Бъдете с нас и във