Параграф22 Daily

§22 Новини

Хванаха трима бандити за грабежа на възрастно семейство в с. Малко градище

В хода на оперативно-издирвателните и процесуално–следствените действия криминалисти от РУ – Свиленград установиха и задържаха извършителите на грабеж над семейство, станал на 4 ноември в с. Мало Градище. През нощта в къщата на възрастните хора нахлуха трима маскирани и им нанесоха побой, за да получат информация къде държат парите си. От дома на семейството бяха откраднати мобилен телефон, моторна резачка и 2200 лева.  Сигналът в полицията бе подаден едва на сутринта следващия ден.

В хода на образуваното досъдебно производство са извършени множество разпознавания и разпити, назначени и извършени са експертизи на откритите веществени доказателства. В резултат на проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са трима жители на Свиленград на 24, 30 и 44 години. Изяснено е, че единият от тях - С.О. /24 г./ с множество криминални прояви и осъждан - бил нает преди време от близки на семейството за дворна работа в къщата на възрастните хора. В дирите му криминалистите влезли, след като на 13 ноември той продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнал грешката си, той го откупил и строшил. При задържането на С.О. полицаите намерили у него документи за извършения залог. Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те са с множество криминални прояви за кражби и грабежи и осъждани.

С прокурорско постановление на тримата е наложена 72–часова мярка „задържане под стража“. Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във