Параграф22 Daily

§22 Новини

И Божков се обади от Дубай, готов е за защитен свидетел

Свой принос в развоя на скандала около войната между главния прокурор Иван Гешев, неговия заместник Борислав Сарафов и "лицето Бойко Методиев Борисов" даде и обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който има стари сметки както с Гешев, така и с Борисов. "Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел", написа днес във фейсбук Божков.

Както е известно той живее в Дубай, с повдигнати 19 обвинения, по които са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, е от този януари.

След бягството му в Дубай, българската прокуратура, ръководена от Иван Гешев, така и не изпрати изпрати прокурори там, за да разпитат Божков, нито пък предприе мерки за осъществяване на разпит по видеоконферентна връзка, каквато е общоприетата практика в Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във