Параграф22 Daily

§22 Новини

И българка замесена в трафика на хероин от сръбската наркогрупа "Америка"

Има българска следа в разследвания трафик на дрога в Белград! Сръбското онлайн-издание "Блиц" тиражира името на българката Мария Димитрова Пелтекова, която е пренесла пакет с два килограма хероин през границата и ги е предала на член на наркобандата "Америка". Както стана известно, групата беше задържани при спецакция на сръбските служби в белградски ресторант. Всички арестувани четирима души са от различни балкански държави - лидерът на групата Веселин Райчевич е от Черна гора, Имрли Алили е от Турция, Александър Стевич от Сърбия и куриера на бандата Ашим Юсуфи е от Македония.

В разнородната банда цъфна и българката Мария Димитрова Пелтекова. Тя е пренесла пакетът с хероин през граничните пунктове Калотина и Градина от сръбската страна, след което на среща с Юсуфи му го е предала. След доставката на пратката нашенката се е върнала обратно в България. 

Македонецът Юсуфи е пристигнал на мястото на срещата с такси, с което се е върнал в Ниш. Оттам  си е купил автобусен билет за Белград. Пристигайки там, е взел такси, за да отпътува за срещата в ресторанта, където са го чакали Райчевич, Алили и Стевич. .

Последвала е операцията на сръбските служби, наркобандата "Америка" беше вкарана зад решетките. Изяснено е, че Райчевич и Алили, наричан още Мерлин, от години контролират мрежа за трафик на хероин. Дрогата е била прекарвана от Турция, през България и дистрибутирана в Сърбия, останалите балкански държави и Австрия.

Отговорник по логистиката в трафика е бил македонския гражданин Ашим Юсуфи, който в деня на ареста е влязъл в Сърбия през пункта Прешево с автобус от Скопие за Ниш. Имрли Алили - Мерлин е бил връзката с албанските престъпни кланове от Северна Македония, Косово, Черна гора и Албания, както и с техните мрежи в Холандия, Чехия и Словакия, които използвал за прекарването на дрога.  Хероинът идвал основно от Турция и е бил пренасян от български куриери, сочи разследването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във