Параграф22 Daily

§22 Новини

И хората със синя кръв се съдят за имоти

Принц Ернст Август Хановерски, съпруг на принцеса Каролина от Монако, съди сина си за контрола върху замък в Германия, съобщаваФранс прес, цитирана от световни медии. Ернст Август, който е на 66 г., е подарил на сина си Ернст Август - младши приказния замък Мариенбург и още няколко други имоти между 2004-2007 г., но сега принцът иска да си ги върне. В съдебния иск той се позовава на "пълна неблагодарност" от страна на надарения си син, съобщиха от районния съд в германския град Хановер.

Ернст Август е внесъл иска в края на миналата година. Той настоява магиистратите да отменят дарението на замъка Мариенбург, на имението Каленбург и на двореца Херенхаузен. Принцът обвинява сина си Ернст Август - младши, че действа против волята му и че зад гърба му предлага замъка Мариенбург на провинция Долна Саксония като публична собственост, отчасти заради високите разходи по поддръжката на историческата готическа сграда от средата на деветнадесети век. Ищецът, който живее в Австрия, освен това обвинява първородния син от първия си брак, че си присвоява художествени произведения и антики, собственост на семейството. Съпругът на принцеса Каролина оценява спорните имоти на около пет милиона евро, обявиха още от съда.

Ернст Август младши, който е на 37 години, е заявилпред немската агенция ДПА, че всички аргументи на баща му вече са били "обявени за невалидни в извънсъдебно споразумение в миналото", и че прехвърлянето на собствеността на замъка Мариенбург на местните власти в Долна Саксония е "правно осигурено". "Нищо не стои на пътя на дългосрочното опазване на Мариенбург като значим културен монумент в Долна Саксония, достъпен за всички", казва той.

Съдът все още не е насрочил дата за съдебно заседание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във