Параграф22 Daily

§22 Новини

И Microsoft подслушвала потребителски разговори

Служителите или контрагентите на Microsoft могат негласно да слушат аудио записи, включително лични, направени чрез Cortana и Skype Translator. Това съобщи в сряда интернет порталът Vice. Фактът за достъп до файловете и промените, направени в тази връзка в политиката за поверителност, бяха потвърдени в писмо, изпратено по електронна поща до журналисти на онлайн изданието, съобщава представител на Microsoft. „Във връзка с наскоро повдигнатите въпроси стигнахме до извода, че можем да постигнем много по-успешно, ако конкретно посочим, че външни лица могат понякога да имат достъп до аудио записи“, цитира неназован представител на корпорацията, сочи ТАСС.

Той отбелязал, че съответните промени вече са направени в политиката за поверителност на корпорацията.„Прецизирахме политиката си за поверителност и направихме промени в най-често задаваните отговори на въпроси относно нашите продукти, за да осигурим по-голяма яснота и ще продължим да проучваме възможни допълнителни стъпки, които може да са необходими за това“, добави той.

По-рано, Vice припомни Apple, Google, а наскоро Facebook спря достъпа на служителите си до такива аудио материали.

Cortana е виртуален гласов асистент с елементи на изкуствен интелект за Windows 10, Android и iOS, за първи път демонстриран през 2014 г., а Skype Translator, способен да превежда почти моментално, се появи през октомври 2015 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във