Параграф22 Daily

§22 Новини

И в неделя министрите са много активни

Вътрешният министър Веселин Вучков участва в заседание на кризисния щаб в гр. Гълъбово, съобщават от пресцентъра на МВР. Събитието започна в 11.00 часа в сградата на общината. Вътрешният министър ще се включи в работата на щаба, където ще бъде докладвано за извършените аварийни и възстановителни работи.

Предвиден е и брифинг

За да си свършим работата - ако искаме да сме пълноценни членове на европейското семейство и българските граждани да имат елементарно доверие в правосъдието, българските институции трябва да довеждат нещата до край и този край трябва да е ясен и обясним. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов в предаването „На светло“ по Нова телевизия. „Ние сме абсолютно решени да задвижим държавната машина и тя да си свърши работата. И тук не казвам, че трябва един или друг конкретен човек да бъде наказан, въпросът е да бъдат установени фактите. Дали конкретната съдия е направила нарушения, от какво естество са те – може да реши само прокуратурата и ВСС, но има системни проблеми в управлението на този съд“ , каза още министър Иванов във връзка с казуса „Съдия Ченалова“.

„Това, което за нас е важно е институциите да започнат да си вършат работата и наистина да правят разлика между истина и лъжа, между измислица и реалност. Това е нещо, от което имаме болезнена нужда като общество“, категоричен беше правосъдният министър Христо Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във