Параграф22 Daily

§22 Новини

И в Пазарджик задържаха шофьор, пиян до козирката

Полицията в Пазарджик задържа 43-годишен шофьор на лек автомобил с 3.35 промила алкохол. Той е "пътувал" по трасето Пловдив - Пазарджик, а за неадекватното му поведение на пътя са сигнализирали граждани, движещи се по същата отсечка. По данни на полицията, пияният водач на МПС е задържан за срок от 24 часа. Органите на МВР са убедени, че само активната гражданска позиция е предотвратила някое и друго тежко пътно-транспортно произшествие.

Шегата настрана - оказва че, че ако ще камерите да не са на всеки километър, а през метър и половина - все тая. За намесата на т. нар. контролни органи, колкото и адекватна да изглежда тя в собствените им очи, все си трябва живо телефонно обаждане. Инак всичко остава в графата "Скверна снимка за интимен спомен". Защото, както гласи класическото оправдание за липсата на резултати в борбата срещу корупцията, даването и получаване на подкупи е "интимен акт", т.е. става на най-много на четири очи.

Хвали се МВР, че откакто е започнаха хайката за дрогирани и пияни шофьори, били проверени 12 000 МПС-та, били хванати нам си колко нашмъркани и наквасени водачи...

Някой обаче да е казал, на всички тези 300-400 души (поне) за кой път им е "днешното" залавяне? Те имат ли досиета в КАТ, тези досиета чисти ли са, или всички са с фалшиви книжки, даже изобщо не са българи?

Facebook logo
Бъдете с нас и във