Параграф22 Daily

§22 Новини

Яне Янев оглави парламентарната комисия Антикорупция

Лидерът на РЗС и независим депутат Яне Янев оглави анкетна антикорупционна комисия в парламента. Тя ще се занимава със случаи, при които има факти, данни и документално аргументирани публични разследвания, включително и на прекратени дела и преписки, за корупция по високите етажи на властта, довела до лично облагодетелстване на определени лица, ощетяване и значителни вредни последици за държавата. Комисията беше създадена по предложение на самия Янев, който бе избран за неин шеф със 73 гласа за, 50 против и 8 въздържал се.


Той беше номиниран от колегата си Емил Василев, който се мотивира с обективността, безпристрастността и честността на Янев. Не беше прието предложението на Коалиция за България председател на комисията да стане Мая Манолова, нито на Атака - комисията да бъде оглавена от Волен Сидеров.nbsp; Христо Бисеров от ДПСnbsp; беше избран за заместник-председател на комисията. От квотата на ГЕРБ в комисията са Димитър Лазаров, Димитър Бойчев, Красимир Ципов, Пламен Нунев, Румен Иванов и Златко Тодоров.


Представители на левицата ще бъдат Мая Манолова и Атанас Мерджанов, на ДПС - Христо Бисеров и Рамадан Аталай, а от Атака- Волен Сидеров. Сините не излъчиха свой кандидат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във