Параграф22 Weekly

§22 Новини

Яне Янев осъди Сидеров за клевета - не бил "презерватив на Бойко"

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) Яне Янев е осъдил Волен Сидеров на 54 502 лева по дело за обида и клевета, стана ясно във вторник от прессъобщение на партията. Волен Сидеров трябва да плати 54 хил. лв. на обидения Яне Янев


Председателят на състав на Софийския градски съд съдия Петя Георгиева е признала Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 година пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона.... Презервативите на Бойко - Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака".


В мотивите за своето решение съдия Георгиева е отбелязала: "Съдът намира, че репариране на причиненото на ищеца (Яне Янев) уронване на престижа и доброто му име в обществото, негативни изживявания, затвореност и притеснения, нежелание дори да общува с хора от партийната централа, ответникът трябва да заплати 25 501 лева".


Съдия Георгиева е присъдила същата сума и към второто обвинение срещу Волен Сидеров по второто производство, което е за обида.


Така сумата, на която е осъден лидерът на "Атака", става 54 002 лева, като към нея се прибавят адвокатският хонорар от 2500 лева и съдебните разноски по делото, които възлизат на 2000 лева.


Исковете, които Яне Янев претендираше към Сидеров, бяха за общо 200 000 лева.


Решението на съда подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във