Параграф22 Daily

§22 Новини

Яни Тайсъна обяснява ареста си: Поисках му 2 лева, той ми даде 20...

Яни Стойков, известен с прозвището Тайсъна, обяснил пред Флагман ареста си в неделя, когато бе задържан по обвинение, че е тарашил тийнейджъри на баскетболна площадка в ж.к.“Лазур“. Според полицейската сводка, той е арестуван, защото взел 22 лева от 15-годишно момче. Тайсъна заплашвал тийнейджъра и негов приятел да му дадат парите си, става ясно от бюлетина на ОД на МВР в Бургас. В него се уточнява, че той е направил пълни самопризнания.

Два дни по-късно обаче 25-годишният Яни Стойков застъпва друга версия – не вземал пари от момчето, а го помолил да му услужи. „Помолих го да ми даде 2 лева, които щях да му върна до час. Той се съгласи. Момчето изкара 20 лева, аз ги взех, за да ги разваля в магазина. Поради причината, че говореше по телефона, явно не ме е разбрал и помислил, че съм го ограбил. След няколко минути бях на касата на близкия магазин и непознати мъже ме издърпаха. Крещяха ми: „Върни парите!“. Единият ме хвана отзад за ръцете, а другият беше стиснал юмрук пред мен, след което се издърпах от ръцете му. Тогава той посегна и ме удари, след което аз го преобърнах на земята. По-късно забелязах лека синина на окото си“, твърди Тайсъна.

От думите му стана ясно, че един от мъжете, които са го приклещили в магазина бил бащата на 15-годишния тийнейджър, който уж му услужил с 2 лева. „Въпросният мъж, баща на момчето, издърпа горницата от тялото ми, в което беше личната ми карта и ключовете. Не съм подавал жалба срещу него и сина му. Написал съм обяснение в полицията“, допълни той.

Яни Стойков смята, че ситуацията „подкопавала авторитета му“, споделя, че щял скоро да става родител и не желаел да възпитава детето си по подобен начин. Той изтъква и добрите си дела през последните няколко години, за които никой не бил написал нищо – спасил жена от горящ апартамент и момиче от удавяне преди 6 лета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във