Параграф22 Daily

§22 Новини

ИАРА, БАБХ и полицията сложиха ръка върху четвърт тон наловена риба без документи

На главен път Бургас – Варна полицаи от  Несебър, експерти от Агенцията по безопасност на храните и инспектори на „Рибарство и контрол“ в Бургас са спрели бял микробус, превозващ продукти от риболов. От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури  са  извършили проверка на микробуса и са установили, че се превозва охладена прясна риба от вида шаран, сребриста каракуда и сулка.

Освен рибата с общо тегло 237,410 кг. в микробуса са открити и бидони с хайвер с общо тегло 107,350 кг.

Шофьорът е предоставил на проверяващите удостоверение за регистрация на МПС по чл.246 от ЗВД, както и придружаващи фирмени документи и книжа на чужд език. Не е предоставена декларация за произход и превоз съгласно изискванията по чл.46, ал.4 от ЗРА.

По време на забрана не се допуска превозването и пренасянето на риба в прясно и охладено състояние във връзка с чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА, напомнят от ИАРА.

Рибата и хайверът са иззети на съхранение с акт от служителите на БАБХ. На управителят на фирмата, чиято собственост е микробусът също е съставен акт от контролните органи на ИАРА за нарушаване разпоредбите на Закона за рибарсдтвото и аквакултурите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във