Параграф22 Daily

§22 Новини

ИАРА погна здраво бракониерите

При съвместна проверка на инспектори на „РК“ Добрич и служители на Гранична полиция Каварна във акваторията на Черно море, в района  между Дуранкулак и Шабла е установен незаконен улов на калкан 71 бр. с общо тегло 175,600 кг. и 4 бр. морска лисица – 9 кг. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител, рибата е иззета и ще бъде дарена на социални домове.

Инспектори на „РК“ Пловдив извършиха проверка по вода и суша на язовир Пясъчник. В хода на проверката от водата е извадена хрилна мрежа с дължина 300 м. и улов в нея. Уловената риба 60 кг.- шаран-35 кг., сребриста каракуда-20 кг. и костур-5 кг. е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори на „РК“ Бургас и служители от Обща администрация на ИАРА извършиха проверка по бреговете и във водите на е езеро Вая. В хода на проверката, са установени в работно положение мрежи с улов в тях. Мрежите с дължина около 4300 м. с големина на окото 100 мм., са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а уловената риба 100 кг. от вида шаран е освободена и върната във водата

Инспектори на „РК“ град Варна извършиха нощна проверка по бреговете и във водите на язовир Цонево. В хода на проверката са установени 200 м. мрежи поставени в работно положение. Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а уловената риба в тях 20 кг. от вида платика е освободена и върната обратно във водата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във