Параграф22 Daily

§22 Новини

ИАРА проведе успешни операции

Двеста метра незаконни мрежи за риболов са извадени от морето между селата Дуранкулак и Крапец, съобщават за установеното нарушение от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Инспекторите от сектор "Риболовен контрол" в Добрич са заловили човек, който е извършвал стопански риболов, като е разполагал и с гумена лодка.

Нарушителят не е притежавал разрешително за стопански риболов. Хрилните мрежи са иззети, а на нарушителя е съставен акт по член 17, алинея 1 от Закона за рибарството и аквакултурите.Незаконният улов от над шест килограма риба от вида илария е върнат обратно в морето, посочват от пресцентъра на агенцията.

Инспектори от сектор РК Варна, съвместно със служители на Гранична полиция гр. Варна, извършиха наблюдение и проверка по вода в акваторията на Черно море, в района на пристанище Варна и Варненско езеро.  Проверени са  общо 10 бр. лодки, извършващи стопански риболов, за притежаване на валидни докуметни и наличие на нерегламентирани риболовни уреди. Съставени са 2 бр. АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

Иззети са 50 м. хрилни мрежи и лодка, която е оставена на отговорно пазене при нарушителя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във