Параграф22 Daily

§22 Новини

Язовирите са направени от умни хора, но се управляват от глупави

В Перник има вода, защото преди 20 години надстроиха преливниците, за да се събира повече вода. Много глупости се наговориха. Докато в Перник не се появи вода, ще има проблем. В язовир "Белмекен" има вода. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в ефира на Канал 3. "Водните ресурси трябва да се ползват умно и разумно. Язовирите са направени от умни хора, но се управляват от глупави", изтъкна той.

„Промишлената вода за Стомана трябва да идва от язовир "Пчелина". Малко бях изненадан, когато разбрах, че не се подава вода оттам. Глупости е препродажбата на водата от комбината. „Стомана“ няма как да продава вода, защото не е оператор. За тези, които биха купили вода от нея, тази сделка не би имала никакъв смисъл“, коментира Манолов.

„Арестът на министър Нено Димов е доста пресилена работа, излишно надуване на мускули, не той е най-големият разбойник в държавата", категоричен бе президентът на КТ „Подкрепа“. "Проблемът е в по-широк контекст. Управлението прекалено много се умори за 10 години. И най-малките нещата няма да се разминават. Дори нещо добро да направят, няма да виждат само доброто. Нищо не е само добро", смята той.

"Зелената сделка" касае енергетиката като цяло – транспорта, земеделието. Ударите върху България ще бъдат много тежки. Дали ЕС си дава сметка какво се върши? Процесът на консолидация на ядрото, в която го отнася периферията. Със сигурност сме склонни на протести", обясни Манолов.

"На болниците им трябват болничните, за да си вържат нещата. Здравната система плаща за болест, не затова, че си излекуван. Цялото социално осигуряване е елемент на измами. Всеки лев, който може да бъде откраднат, той непременно бива откраднат", каза още Димитър Манолов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във