Параграф22 Daily

§22 Новини

Икономическа полиция хвана 800 литра алкохол менте в хотел в к.к. "Слънчев бряг"

Служители от група "Икономическа полиция" при Районно управление – Несебър съвместно със служители от Бургаска митница извършили проверка в хотелски комплекс в к. к. "Слънчев бряг - Изток". Обект на проверката е доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки. В прилежащи три складови помещения са установени големи количества скъпи алкохолни напитки в стъклени бутилки от различни видове /уиски, метакса, водка, коняк и др./ с изтекъл срок на бандерола с общо количество около 350 литра, представляващо нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Установените количества са иззети с протокол от служители на Митница - Бургас.

При проверка в помещение, ползвано за склад с площ около 150 кв.м, прилежащо към хотелския комплекс с намиращи се към него басейн и сауна е установено наличието на 8 пластмасови туби с вместимост 5 литра, пълни с течности с аромат на алкохол, както и два бидона с общо количество около 55 литра безцветна течност с мирис на алкохол. Установено е и наличието на 60 празни смачкани петлитрови пластмасови бутилки с мирис на алкохол, както и кашони с празни бутилки с различни етикети /водка, джин, бренди и др./. Установеното общо количество 93 литра е иззето с протокол от служители на Митница - Бургас. Предстои извършване на експертизи и налагане на актове за двете установени нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева. При проверка в сауната е установено наличието на 44 кашона с по 6 пълни бутилки с вместимост 1 литър, етикитирани с надпис "водка, мента и джин" с общо количество 264 литра, както и 9 кашона с по 5 пълни бутилки с вместимост 1.5 литра, етикитирани с надпис "бренди Ахелой" с общо количество 68 литра.

Бутилките са затворени с капачки, без акцизен бандерол. Открити са и две пластмасови петлитрови бутилки, идентични с горните, както и две фунии за пълнене. Установените количества бутилиран алкохол са иззети с протокол за претърсване и изземване в условията на неотложност. Общото количество открит и иззет алкохол от хотелския комплекс е около 800 литра.

За случая е уведомен дежурният прокурор от Несебърска районна прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във