Параграф22 Daily

§22 Новини

Икономическа полиция и НАП иззеха злато за 50 000 лева в Сливен

На 10 юни служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към ОДМВР-Сливен и ТД на НАП - Бургас са извършили проверка в търговски обект в сливенския квартал "Надежда". Установена е продажба на стоки от жълт метал без наличие на български държавен знак, установени са нередности във фискалното устройство и касовата наличност. Установени са 2900 грама златни накити, като 1700 грама са без документите за произход. Иззети са 300 грама накити без български държавен знак. За тези нарушения на управителя на магазина ще бъдат съставени актове.

В хода на проверката е установена нерегламентирана продажба на накити от марките "Сartie", "Сhanel" и "Versace", обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. Иззети са 30 броя накити с общо тегло около 370 грама. Общо стойността на иззетото количество злато от проверяващите е на стойност около 50 000 лева.

Работата по случая продължава от разследващ полицай и служители от сектор "ПИП". Уведомена е Районна прокуратура-Сливен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във