Параграф22 Daily

§22 Новини

Икономическият министър започва проверка в Агенцията за експортно застраховане

Икономическият министър в служебното правителство Кирил Петков започва ударна проверка на застраховани кредити от ББР без покритие. "Получих писмо в петък, че не могат да ни предоставят застраховките, защото били банкова тайна. Моята първа стъпка е да назнача нов одитен комитет и да поискаме от него застраховките", разкри Петков.

Икономическият министър в служебното правителство Кирил Петков започва ударна проверка на бутиковата Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) заради съмнения, че там са били застраховани кредити на ББР без покритие. "Започваме да имаме един и същи опит, какъвто видяхме в ББР и при БАЕЗ. Получих писмо в петък, че не могат да ни предоставят застраховките, защото били банкова тайна. Моята първа стъпка е да назнача нов одитен комитет и да поискаме от него застраховките", разкри Петков за агенцията в интервю пред "Алтернативата", предаде Епицентър.

По думите му, даването на застраховки за кредитен риск е много аналогично на това, което се случва в ББР. "Един от управителите в ББР е и бивш управител на БАЕЗ", разкри министърът. Петков очаква Комисията за финансов надзор да одобри и нови имена на управителния и надзорния съвет на БАЕЗ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във