Параграф22 Daily

§22 Новини

Илиян Василев: Борисов и мутрите на власт обявиха война на протестиращите. ОК ще си я получите!

Българският дипломат Илиян Василев също изрази позиция относно случващото се в държавата. Ето какво написа той в личния си профил във фейсбук:

Борисов и мутрите на власт обявиха война на протестиращите. ОК ще си я получите. Можете да имате мутри в униформи, можете да се криете като мишоци и от тъмното да издавате заповеди, но не можете да прикриете обикновения факт, че в същност не сте нищо по различно от репресивния режим на вашиия учител Живков.

Довечере отново ще се окупира Орлов мост.

Държавата като източник на терор. Със жандармерия власт не се държи.

България официално от снощи се премести в групата на Беларус и Русия.

В същност няма нищо нелогично, просто демократичната маска на правителството на Борисов падна и отдолу се показа неговата грозота - самозабравила се уплашена мутра, която не смее да отиде на избори и да чуе присъдата на народа.

Той си въобразява, че ще пречупи волята и енергията на протеста. Дълбоко се лъже.

До довечера. Повече никога мутри във властта.

И не хранете никакви илюзии спрямо полиция и жандаремия - те са съгласили доброволно и срещу заплащане (да пазят - бел. ред.) властта на мутрите - никакви преговори.

И какво още написа дипломатът във Фейсбук:

В разбирането на властта мирен протест е този, който не им пречи да управляват. Дискредитацията на протеста чрез футболните агитки които се плащат от властта е стар номер.

Големият проблем е че властта е на самотек и държавата затъва. И отговорността за това е изцяло на Борисов.

Не вярвайте на статистиките че всичко е ОК.

Още по-големият проблем е, че от снощи има пропаст между протестиращи и власт, между протестиращи и полиция. И тази пропаст вещае катастрофа. Национално отговорното поведение бе да се избере пътя на изборите и на процедурата за преуреждане на обществения договор.

Борисов избра насилието и окопаването си във властта. При него освен страха за живота е и патология - той без власт не може да живее. Не може да си представи,че ще се върне в Банкя като пенсионер и няма да бъде с жипка на инспекция.

И за тази патология плащаме всички.И тепърва ще плащаме - логиката на насилието е да завърши с жертви и чак тогава да се сетят за собствената си отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във