Параграф22 Daily

§22 Новини

Илиян Василев: Гешев ще се обърне срещу най-слабия от господарите си

Ilian Vassilev във Фейсбук:

Новините, че прокуратурата е започнала проверка, са тривиалния начин пиарите на прокуратурата да регистрират нещо като дейност, и да покажат, че не са напълно безполезен орган. Какъвто реално са. Илюзията продължава до момента в който някой разследващ сайт, съд или засегнат не информират, че същата тази прокуратура не е намерила нищо, или че съдът е отхвърлил обвинителния акт на прокуратурата или някой пострадал не каже, че е бил оправдан и започва дело срещу държавата в Страсбург.

Но и тук е причината за този пост - тези прокурурори трябва да се спасяват по единично и групово. И ВСС и специализираната прокуратурата са под натиск. Къщичката ми се разпада. Защото промяната иде. Хватката на ГЕРБ отслабва, Зад кадър Пеевски се опита да ги държи с компромати и пари /които обаче ще стават все по-малко/. Според мен Гешев ще се обърне срещу най-слабия от господарите си. Трябва да си купи индулгенция и трябва да арестува някого, при това голяма "риба".

Това е битката между Пеевски и Борисов, кой ще изправари. Борисов не е силният в това уравнение и вероятно се чака да не е вече премиер, за да няма контрол върху МВР, жандармерия и да има служебно правителство. Той държи Гешев с компромати, но се съмнявам дали това е плюс или минус за него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във