Параграф22 Daily

§22 Новини

Илиян Василев: Съдът отхвърли иска на Делян Добрев срещу мен като неоснователен

Ilian Vassilev във Фейсбук:

Победа. Поредна, трета. С огромно задоволство съобщавам, че сагата със заведения иск на Делян Добрев срещу мен, поне на този етап завърши успешно за мен и съдът отхвърли иска му като неоснователен.

Тази победа има важно значение не само за мен, защото след 9 месеца блокирани сметки и разправии, правото възтържествува, а защото в това дело съзирах опасен прецедент на Партия ГЕРБ да търси през свой висш представител индулгенция за зулумите, сторени в енергетиката и по конкретно по линия на интерконектора Гърция България. Добрев буквално се опита да използва съда като бухалка за да ограничи правото на свободно изразяване и обществена отчетност.

Делян Добрев поиска от съда да ми забрани да пиша за него?.

Ето какво пише съда в мотивите " В частта, в която Василев е дал свои оценки за управлението и действията на Делян Добрев., публикациите представляват коментар на факти и следователно този вид съждения не могат да се проверяват за тяхната вярност".

Накратко поредна победа и то благодарение на изключителния ми адвокат София Разбойникова. Всъщност щетата за мен е вече нанесена, тъй като 9 месеца стоях с блокирани сметки. И тук законодателят трябва да затвори тази вратичка за тормоз.

Свободата да се изразяваш, да бъдеш активен граждански си струва всичките несгоди.

Едно мога да обещая на Делян и на властимащите - за мен личните обиди и клевети са непознати. Интересуват ме само обществените последствията от действията на политици и натоварени с отговорност държавни мъже. И трудните дни за ГЕРБ и за него тепърва предстоят.

Надявам се изходът от моето дело да вдъхнови и други да разчистват без страх авгиевите обори на българската политическа действителност в името на свободата, демокрацията и благоденствието на народа ни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във