Параграф22 Daily

§22 Новини

Илон Мъск се накара на Бил Гейтс, който си купил Porsche

Бил Гейтс отправи комплименти към Tesla за това, че принуждава автомобилната индустрия да премине към производство на електромобили. Ако той обаче е очаквал мили думи в замяна от основателя на компанията Илон Мъск, то очевидно не би трябвало да говори за предизвикателствата, които все още предстоят, както и за новото си Porsche, пише Bloomberg. Гейтс, милиардерът съосновател на Microsoft, говори миналата седмица за предизвикателствата пред намаляването на въглеродните емисии в борбата с климатичните промени. Той посочи, че автомобилната индустрия е „един от най-надеждните сектори“ в това отношение. „И определено Tesla - ако трябва да назова една компания, която задвижва процеса, това е тя“, коментира Гейтс.

След това обаче Гейтс обсъди скорошната си покупка на Porsche Taycan. Той посочи, че спортният електрически автомобил е „много, много готин“, като отбеляза, че потребителите трябва да преодолеят всички притеснения относно електромобилите, които се предлагат в ограничен обхват и чието зареждане отнема повече време.

Когато поддръжник на Tesla изрази разочарованието си, че Гейтс е решил да купи Taycan вместо модел на компанията, Мъск отговори: „Разговорите ми с Гейтс бяха разочароващи“.

Това не е първият път, в който 48-годишният Мъск се отнася пренебрежително към някой милиардер в Twitter. Ръководителят на Tesla постави под въпрос разбиранията на основателя на Facebook Марк Зукърбърг по отношение на рисковете от изкуствения интелект през 2017 г.

Миналата година Мъск засегна и Джеф Безос, след като главният изпълнителен директор на Amazon стартира проект, който може да конкурира тези на SpaceX.

Facebook logo
Бъдете с нас и във