Параграф22 Daily

§22 Новини

Има един обвинен след кървавата драма в Чернево

Има обвинен за убийството по време на свадата между два копанарски клана в село Чернево. Като обвиняем Окръжната прокуратура във Варна е привлякла Костадин Иванов, съобщават още от държавното обвинение.

Убийството е извършено вследствие на скандал между извършителя и семейството на убития, посочват от прокуратурата. Във варненското село Чернево, навръх Великден, е избухнала свада между два копанарски рода. Разпрата завършила с един убит и двама тежко ранени с пистолет и с бухалка. Убитият е на 26 години. Вчера от полицията в морската столица информираха, че във връзка с масовия бой са задържани четирима души.

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че по случая пред съдия са разпитани множество свидетели, включително и очевидци. В двора на къщата на родственик на извършителя на убийството, разследващите се натъкнали на заровен пистолет. С него именно било извършено убийството. Извършени са претърсвания и изземвания. Назначена е и ДНК-експертиза на оръжието.

Прокуратурата пояснява, че Костадин Иванов е задържан до 72 часа с прокурорско постановление. Утре обвинението ще внесе във Варненския окръжен съд искане за постоянно задържане под стража.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във